Gezinsblad
Geerlof Spijker #39, geb. 25 apr 1864 te Zegwaart (zh), ovl. 24 jul 1951 te Zoetermeer (zh), beroep(en): Watermolenaar op één van de drie molens in de Palensteinse Polder, Zegwaart. met:
Janna Karens #40, geb. 27 apr 1871 te Zoetermeer (zh), ovl. 27 mrt 1955 te Zoetermeer (zh)
1) Jacoba Spijker, geb. 01 feb 1899 te Zoeterwoude, ovl. 24 apr 1998 te Moerkapelle
Zij droeg met haar trouwen een blauwe zijden japon. Jacoba heeft met veel liefde en aandacht voor haar gezin gezorgd. Ook nadat iedereen uitgevlogen was, leefde zij mee met de gezinnen van de kinderen, zoals bij geboortes van de vele kleinkinderen. Geen verjaardag werd overgeslgen met een bezoek of kaartje. Later was zij de eregast op trouwdagen van kleinkinderen.
Tot op de leeftijd van 95jaar woonde zij zelfstandig. Toen "haar been" niet meer wilde is zij eerst door haar kinderen verzorgd. Na enige tijd kon ze een eigen kamer betrekken in het verzorgingshuis Bethsan te Moerkappelle.
met:
Johannis Frans Kaashoek #6, geb. 07 okt 1895 te Sint Annaland (zl), In het huis wijk A, no. 116 (religie: Ger.Gem.), ovl. 12 mrt 1973 te Benthuizen (zh), beroep(en): Landbouwer, zoon van Abraham Kaashoek en Pieternella Buys
Tweeling met Adriaan. Johannis Frans ging voor hun trouwen zijn bruid voorstellen aan de familie in St.Annaland.Een hele onderneming in die tijd. Van Benthuizen met de huifkar naar het station in Pijnacker, met de trein naar Rotterdam, dan de boot naar Stavenisse, vandaar met een huifkar naar St.Annaland.Waar zij kwamen lieten ze twee zakjes bruidsuiker achter. In de buurt van Benthuizen gebruikte ze hiervoor de fiets. Voor zijn trouwen in 1922 met Jacoba Spijker kocht hij in Hazerswoude aan de Hoogeveenseweg 16 een stuk grond, liet daar een huis op zetten en begon daar een landbouwbedrijf. Alle negen kinderen werden daar geboren. Kerkelijk was het gezin aangesloten bij de Ger. Gem. in Benthuizen.
Johannis Fr. was lid van de Staatkundig Gereformeerde Partij, en actief als lid van de Gemeenteraad van Hazerswoude.
In de 2de wereldoorlog in de periode 1944-45 is het land geinnundeerd geweest. Huis en erf bleven bewoonbaar doordat er een dijk omheen gelegd was.
In 1964 ging het bedrijf over naar zoon Marinus.
Joh.Fr. en Jacoba vertrokken naar de Westzijdeweg 4b in Hazerswoude.
In 1965 kochten zij een huis aan de Kon. Wilhelminastraat nr2 in Benthuizen. Daar woonde hij tot zijn overlijden in 1973, Jacoba ging in 1995 naar een verzorgingshuis in Moerkappelle
Hoofdindex A-Z